Nordiska metal band

Halloweendräkter för en läskig kväll

Nr det närmar sig Halloween kommer förstås oundvikligen den stora frågan: vad ska man klä ut sig till? Det finns ju massor av olika karaktärer och teman att välja bland, så det är inte alltid helt lätt att avgöra vad som blir bäst i sammanhanget. Som en skämtsam person en gång uttryckte det; kanske vore det idé att komma till festen utklädd som ett orange kuvert (en referens till årsbeskedet gällande den allmänna pensionen), eftersom detta tenderar att skrämma folk lite extra. Skämt åsido, det går självklart att klä ut sig till vad som helst, men tanken med Halloween är ju att trots allt att skrämma slag på omgivningen utklädd till en läskig varelse.

En sak är säker, det finns mycket att välja och vraka bland när det handlar om Halloween och de kläder man kan spöka ut sig i. Det går lite i vågor vilka dräkter och karaktärer som är populära att efterlikna denna afton. Något som stadigt verkar gå hem är dock att komma som vampyr i någon form, oavsett om detta är klassikern Dracula eller någon annan skepnad. Varför inte Mr Barlow från Stephen Kings krypande vampyrroman Salem’s Lot, exempelvis – eller Buffy från serien Buffy the vampire slayer?

Ytterligare en populär dräkt är skelett i olika skepnader, ofta i kombination med ett visst tema – pirat, till exempel. Känns varken vampyrer eller skelett intressant för dig kanske det kan funka bättre med att klä ut dig till zombie? Zombiefilmer var mycket populära på 1970-talet och har fått se en ny våg av popularitet under senare år, så detta val är inte så dumt om du vill visa att du hänger med lite. En zombie kan se ut lite hursomhelst, men trasor som kläder och ett galet utseende är gemensamma drag som hör till för att åstadkomma en komplett bild.

Kan du fortfarande inte riktigt komma på vad du skulle kunna välja för kostym till Halloween, kanske du ska överväga det uppenbara – ett spöke! Spöken hör ju i allra högsta grad till denna högtid och där kommer du långt med någon form av lakan och tillbehör i form av kedjor, knivar och annat som gör att du ser riktigt spöklik ut. Lyckas du fixa något som gör att du blir självlysande så är detta extra häftigt.

Övriga karaktärer att överväga är förstås klassikern Frankenstein, som passar särskilt bra för de som är högväxta, samt otäcka varulvar, häxor (med eller utan kvast och katt) och troll som kan vara hur fula som helst. Oavsett vad du väljer att klä ut dig till gäller samma sak här som för alla fester: det viktiga är att du har roligt! Lyckas du dock skrämma slag på alla du möter så är detta förstås en sann bonus!

ashe