Grunden inom metal

Marknadsför ditt band

Det finns idag många som drömmer om livet som rockstjärna. Men hur gör man egentligen för att sticka ut ur mängden? Självklart spelar musiken roll, men hur

artister beter sig spelar också in. Det kan till exempel handla om hur populär en artist är, eller snarare hur pass bra låtar bandet har. Sedan kan det finnas band som har riktigt bra låtar men som inte riktigt ställer sig in rätt hos publiken. Oavsett vilken typ av band man har så finns det några saker som man kan göra för att ge sig själv en hjälp på traven. I följande inlägg kommer du kunna läsa om några saker som kan hjälpa till att boosta ditt band och kanske ta er till nästa nivå.

Prylar med tryck på

Först och främst måste alla band ha saker med sin logga på. Det här är något som kommer hjälpa till med marknadsföringen om det är så att dina fans väljer att använda prylarna. Välj om det ska vara Nyckelband med tryck på eller t-shirts. Det är bara fantasin som sätter gränserna när det kommer till att ha egna idol-grejer. Känns det svårt att veta vad ni ska trycka upp era saker på, eller ens hur er logga ska se ut, så finns det

hjälp att få av experter. Det kanske inte är optimalt att i början behöva betala någon för att få hjälp med de här sakerna, men det kan vara nödvändigt för att bandet ska få mer uppmärksamhet. Självklart kan man välja att ta hjälp av en expert som inte kostar en förmögenhet, det är bara att leta runt bland vänner och/eller på nätet.

Sociala medier

Det bästa som kan hända för ett band är att en känd journalist skriver en bra recension om en. Det här kan verkligen göra så att bandet får den uppmärksamheten som det förtjänar. Men hur ska man se till att den här journalisten kommer och lyssnar på ens spelning då? Ett sätt är att man marknadsför sina spelningar genom sociala medier. Det finns många alternativ att välja bland och beroende på vad man har för målgrupp kan dessa skilja sig åt:

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Soundcloud

En del band väljer dock att ha konton på alla dessa och kanske några plattformar till. Det där är en smaksak som man får avgöra själv.

Gammalmodiga alternativ

Det finns även de som vill hålla kvar vid de lite mer gammalmodiga alternativen. Det kan till exempel vara att man skriver ut affischer och posters som man sedan sätter upp på olika platser runt om i staden. Det finns även de som väljer att köpa annonser i tidningar och magasin och det kan i många fall också vara ett bra alternativ.

ashe